مقالات

Sanitizer چیست؟ آشنایی با انواع Sanitizer و روش کار هر یک!

Sanitizer چیست؟ آشنایی با انواع Sanitizer و روش کار هر یک!

سال‌ها است که تکنولوژی به تمام روزنه‌های زندگی انسان نفوذ کرده و باعث آسان‌تر شدن و ایمن شدن فعالیت‌های ما شده است. از گذشته تا به امروز تمیزی و پاکیزگی از دغدغه‌های مهم بشریت بوده و جوامع گوناگون سعی در ایجاد راه‌هایی داشته‌اند که این هدف به بهترین شکل ممکن تحقق پیدا کند. کشف اشعه یو وی و به کار بردن آن در صنایع گوناگون، گوشه‌ای از این تلاش‌ها بوده است. در این میان ساخت دستگاه‌های sanitizer هم کمک شایانی به این مسئله کرده است. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم در رابطه با این دستگاه‌ را کسب کنید.

اشعه UV چیست و چه کاربردی در sanitizer دارد؟

اما اگر می‌خواهید بدانید که اشعه یو وی چگونه جهت ضدعفونی کردن سطوح، هوا و آب مورد استفاده قرار می‌گیرد و چه مزیت‌هایی نسبت به روش‌های سنتی دارد، باید بدانید که این اشعه چیست. در پاسخ به این سوال باید گفت که نور خورشید تنها همین نورزی که در طول روز می‌بینیم نیست.

در این میان ساخت دستگاه‌های sanitizer هم کمک شایانی به این مسئله کرده است.

نور خورشید در حقیقت مجموعه‌ای از تشعشعات است که طیف‌های رنگی مختلف دارد و شامل بخش بسیار زیادی از امواج الکترومغناطیس با طول‌ موج‌های متفاوت می‌شود. از امواج با طول موج کوتاه یا یونیزان باید به نور مرئی، مادون قرمز و فرابنفش اشاره کنیم. در مقابل آن، امواج با طول موج بلند، شامل میکرویوو و امواج رادیویی خواهند بود.

پرتو فرابنفش یا همان اشعه یو وی، بخشی از این امواج الکترومغناطیس است که اثرات زیان‌بار و کنترل‌کننده شناخته‌شده‌ای بر باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و به طور کلی بر میکروب‌ها دارد. از نظر علمی و بر اساس تقسیم‌بندی که در دومین کنگره بین‌المللی نور (The Second International Congress on Light) در سال ۱۹۳۲ میلادی انجام شد، طول موج اشعه یو وی به سه طیف UVA با طول موج ۳۱۵ تا ۴۰۰ نانومتر، UVB با طول موج ۲۸۰ تا ۳۱۵ نانومتر و UVC با طول موج ۱۰۰ تا ۲۸۰ تقسیم می‌شود.

علاوه بر این تقسیم‌بندی نیز یک تقسیم‌بندی دیگر از سوی متخصصین محیط زیست و پوست بر اساس تاثیرات بیولوژیکی طول موج‌های مختلف بر پوست بدن انسان و حیوان و محیط زیست ارائه شده که در آن اشعه یو وی به سه طیف UVA با طول موج ۳۲۰ تا ۴۰۰ نانومتر، UVB با طول موج ۲۹۰ تا ۳۲۰ نانومتر و UVC با طول موجی بین ۲۰۰ تا ۲۹۰ نانومتر تقسیم می‌شود.

بر اساس این تحقیقات، در ظهر یک روز آفتابی، هنگامی که نور خورشید به زمین تابیده می‌شود، اشعه یو وی آن شامل ۹۵ درصد طیف UVA و تنها ۵ درصد طیف UVB است و این یعنی کل طیف UVC و بخش بسیار زیادی از طیف UVB توسط لایه اوزون استراتوسفری جذب می‌شود. واحد اندازه‌گیری میزان انرژی اشعه بر حسب j/m2 و میزان انرژی ساطع‌ شده بر یک سطح مشخص ‌شده در یک زمان معین بر اساس W/m2 است.

عملا باید گفت که اشعه گاما و پرتو ایکس که دارای طول موج کمتری هستند، قدرت نفوذ بسیار بالاتر و توان میکروب‌کشی بسیار بیشتری نسبت به پرتو فرابنفش یا همان اشعه UV دارند، اما کاربردی کردن و استفاده از این پرتو بسیار سخت، ناممکن و البته خطرناک و زیان‌بار است. در حقیقت تفاوت تاثیر این امواج الکترومغناطیسی بر میکروب‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها به مقدار انرژی و طول موجشان بستگی دارد. توان و انرژی فوتون‌هایی که از منابع تابش تولید شده، به فرکانس آن مربوط است و با فرمول زیر محاسبه می‌شود:

‏E = hf = hc/ λ

E: انرژي یک کوانتوم (ژول)

‏f: فرکانس یا تعداد نوسان در ثانیه (یا هرتـز)‏

h: ثابت پلانک ( 104 × 63/6 ژول- ثانیه)

c: سرعت یا طول طی شده در واحد زمان ( 108 × 3 متر در ثانیه)

l: طول موج پرتو (متر)

طبق تحقیقات علمی مشخص شده که طیف UVA و UVB کاملا بر ملانوسیت‌های پوست اثر می‌گذارند و باعث آزادسازی آن‌ها می‌شوند. UVB معمولا باعث حساسیت‌ و التهابات شدید و دردناک پوستی می‌شود. اما طیف UVC همان‌طور که گفتیم دارای طول موجی کمتر از ۲۸۰ نانومتر است و قدرت و توان میکروب‌کشی بی‌نظیری دارد، بدون اینکه به انسان آسیب خاصی برساند.

طیف دیگری از نور یو وی وجود دارد که به آن UVR می‌گویند. UVR طیفی از این اشعه است که طول موجی کمتر از ۲۰۰ نانومتر دارد و به آن UVR خلأ نیز گفته می‌شود. این طیف از یو وی به این خاطر که توان کمتری دارد، سریعا جذب هوا شده، قادر نیست در آب نفوذ کند و از این جهت اهمیت بیولوژیکی خاصی ندارد. اما با این حال در میکروب‌کشی‌های ضعیف‌تر با توان پایین‌تر به کار می‌آید. این طیف به سه بخش از لحاظ توان میکروب‌کشی تقسیم‌ شده که این تقسیم‌بندی بر اساس نام کاشف آن است:

  • Range of Schumann, from 185 to 120 nm
  • ‏Range of Lyman , from 120 to 50 nm
  • ‏Range of Millikan , from 50 to 10 nm

اشعه یو وی یا همان طیف UVC، باعث منهدم شدن ژنوم‌ میکروارگانیسم‌ها که شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و … است، می‌شود. فرقی نمی‌کند که این میکرواورگانیسم‌ها از نوع DNA باشد یا از نوعRNA. به همین علت است که لامپ‌های یو وی را یکی از قوی‌ترین، کاربردی‌ترین و مناسب‌ترین روش‌ها جهت گندزدایی و ضدعفونی آب، هوا و سطوح به حساب می‌آورند.

مزایای استفاده از دستگاه sanitizer

استفاده از دستگاه sanitizer و به طور کلی استفاده از روش‌های نوین ضدعفونی، مزایای ویژه‌ای نسبت به روش‌های سنتی دارد که در این بخش می‌خواهیم شما را با بخشی از آن‌ها آشنا کنیم. این مزایای ویژه عبارتند از:

هزینه پایین ضدعفونی با sanitizer

ضدعفونی کردن با اشعه یو وی و دستگاه sanitizer ، بسیار مقرون به صرفه‌‌تر از روش‌های سنتی است. البته شاید این گزاره برخلاف تصور عمومی شکل‌گرفته باشد و بسیاری از مردم فکر ‌کنند که ضدعفونی با اشعه یو وی که یک روش مدرن است، بسیار هزینه‌بر خواهد بود؛ اما باید بدانید که واقعیت چیز دیگری است.

در حقیقت هزینه‌ای که برای استفاده از اشعه یو وی جهت ضدعفونی صرف می‌شود، در نهایت با توجه به اثرات بلندمدت، ویژه، کاربردی و قابل توجهش، کمتر از روش‌های سنتی خواهد بود. در واقع باید گفت که ضدعفونی‌کننده‌های سنتی به اندازه اشعه یو وی توان و کارایی ندارند و به هیچ وجه قدرتمند نیستند، پس ممکن است در طولانی مدت هزینه بیشتری برای کارفرما یا شخص شما بتراشند.

یکی دیگر از مزایای ضدعفونی با اشعه یو وی و دستگاه‌هایsanitizer، بی‌خطر بودن و ایمن بودن کار با آن است.

بهبود جریان و کیفیت هوا با sanitizer

اشعه یو وی با از بین بردن مواد تحریک‌کننده‌ای که موجب بیماری یا التهابات مجرای سینوسی فرد می‌شوند، کیفیت هوا را جهت تنفس بهتر بهبود می‌بخشد. در حقیقت استفاده از اشعه یو وی، منجر به مبارزه ویژه و شکست آلاینده‌های مختلفی که از واحدهای انتقال هوا، عایق‌های فایبرگلاس و قارچ‌های موجود در هوا سرچشمه می‌گیرند می‌شود.

فناوری Ultraviolet-C (UV-C) که در موردش اطلاعات مختصری به شما دادیم، از دهه 1990 میلادی در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه هم این طیف از اشعه بیشتر جهت ضدعفونی و گندزدایی مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد و در دستگاه‌های بسیار زیادی نیز به کار برده می‌شود. اشعه یو وی با از بین بردن و غیرفعال‌سازی عملکرد میکروب‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و عوامل بیمار‌ی‌زا، کیفیت هوای داخلی فضا را بهبود می‌بخشد و موجب ایجاد رطوبتی در فضا می‌شود.

بی‌خطر بودن استفاده از sanitizer

یکی دیگر از مزایای ضدعفونی با اشعه یو وی و دستگاه‌هایsanitizer، بی‌خطر بودن و ایمن بودن کار با آن است. این روش در صورت رعایت اقدامات امنیتی، یک روش کاملا ایمن محسوب شده و خطری برای محیط یا افراد به وجود نمی‌آورد. رعایت اقدامات امنیتی هم کار خیلی سختی نیست و می‌توان با کمی دقت و حوصله این شرایط ایمن را فراهم کرد.

اقدامات گفته ‌شده شامل استفاده از عینک‌‌های مخصوص یو وی، قرار نگرفتن در معرض تابش مستقیم این اشعه و تهویه‌ هوای مناسب است. با رعایت این موارد باید با اطمینان کامل گفت که ضدعفونی با استفاده از اشعه یو وی نسبت به روش‌های شیمیایی سنتی آسیب بسیار کمتری برای انسان و محیط زیست خواهد داشت.

کمک به سودآوری افراد با هزینه‌های کمتر

یکی دیگر از مزایای استفاده از sanitizer و به طور کلی ضدعفونی‌ با اشعه یو وی صرفه‌جویی در هزینه‌ها است. یقینا هر شخصی در زندگی شخصی و کار خود به دنبال کسب درآمد و سود بیشتر است و همان‌طور که می‌دانید، یکی از ابتدایی‌ترین روش‌های کسب سود، کاهش هزینه‌های اولیه است. استفاده از اشعه یو وی و دستگاه sanitizer جهت ضدعفونی کردن و گندزدایی محیط و سطوح، موجب صرفه‌جویی در زمان، هزینه‌ها، تعداد پرسنل و نیروی نظافتی یک مجموعه و سازمان خواهد شد. نتیجه نهایی این امر هم یقینا کسب سود بیشتر است.

در حقیقت دیگر نیاز نیست که برای ضدعفونی کردن از روش‌های قدیمی استفاده شود

معرفی انواع ضدعفونی و سمپاش

پیشرفت و توسعه تکنولوژی در صنایع مختلف، باعث طراحی و تولید محصولات بسیار پیشرفته و مدرنی شده که هر کدام به شکل چشمگیری زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است. این تاثیر و تغییر تا آنجا پیش رفته است که زندگی بدون برخی از این محصولات بسیار سخت و ناممکن می‌شود. در گذشته وقتی اسم سمپاش، سمپاشی و مشتقات آن را می‌شنیدیم، ناخودآگاه به یاد ظرف‌های سمپاشی که برای گیاهان و درختان در زمین‌های کشاورزی و گلخانه‌ها استفاده می‌شد، می‌افتادیم؛ اما امروزه شکل و نوع سمپاشی تغییرات بسیار ویژه‌ای کرده که باعث شده کاربری آن هم به طور کلی تغییر کند.

در حقیقت دیگر نیاز نیست که برای ضدعفونی کردن از روش‌های قدیمی استفاده شود و سمپاشی و گندزدایی به شکل سنتی کاملا جای خود را به دستگاه‌های مدرنی که به آن sanitizer می‌گویند، داده است. این دستگاه‌ها با تابش اشعه UVC یا همان اشعه UV که پیش از این در رابطه با آن صحبت کردیم کار می‌کند. این دستگاه‌ها می‌توانند در مدت بسیار کوتاهی، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و میکروب‌ها را تا ۹۹.۹ درصد از بین برده و مکانیزمشان را غیرفعال کنند. در ادامه به معرفی برخی از نمونه‌های آن می‌پردازیم.

اسپری الکترواستاتیک

یکی از روش‌های ضدعفونی کردن سطوح مختلف، استفاده از اسپری الکترواستاتیک است که در بسیاری از بخش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، برخی از بخش‌ها مانند کارخانه‌ها و بیمارستان‌ها نیاز به رعایت بهداشت ویژه‌ای دارند. در تمامی تجارت‌های کوچک و بزرگ عدم رعایت بهداشت و گندزدایی نکردن به شکل منظم، باعث به وجود آمدن خسارات جبران‌ناپذیر و زیان‌باری می‌شود. به همین خاطر است که یکی از مهم‌ترین وظایف صنایع مختلف، خصوصا صنایعی که نزدیک‌ترین ارتباط با انسان را دارند، رعایت بهداشت است و از جمله اقداماتی که می‌توان در این زمینه انجام داد، ضدعفونی کردن سطوح است.

از میان دستگاه‌هایی که جهت ضدعفونی سطوح استفاده می‌شود، می‌توان به اسپری الکترواستاتیک اشاره کرده که در فروشگاه‌های ابزارآلات به راحتی یافت می‌شود. این دستگاه‌ها بار الکتریکی مثبتی را به قطرات اسپری منتقل می‌کنند و باعث می‌شوند که قطرات مایع مثل قطب مخالف آهنربا به سطح بچسبند و این سطوح را سریعا و به بهترین شکل ممکن پوشش دهند. از این دستگاه‌ها جهت اسپری رنگ و روکش کردن هم استفاده می‌شود. کشاورزان هم جهت محافظت از محصولات خود در مقابل آفات از این دستگاه‌ها استفاده کرده و با آن بر روی تمام شاخ و برگ محصولات خود آفت کش را اسپری می‌کنند‌‌.

‏ sanitizer خانگی جهت ضدعفونی موبایل

‏sanitizer خانگی موبایل برای ضدعفونی کردن تمام وسایلی که انسان به طور روزمره از آن استفاده می‌کند، کارکرد دارد. به عنوان مثال از میان این وسایل می‌توان به گوشی موبایل، هندزفری، کلید، عینک، ساعت مچی، کارت اعتباری، کنترل تلویزیون، دستبند، انگشتر، دسته بازی کنسول و بسیاری از وسایل دیگر اشاره کرد. این دستگاه با استفاده از اشعه یو وی یا همان پرتو فرابنفش در کوتاه‌ترین زمان ممکن، وسایل شخصی و وسایل خانه را گندزدایی می‌کند.

این دستگاه به آسانی قابل استفاده است و عملکرد آن با نبولیزاسیون کاملا خشک همراه با ضدعفونی خواهد بود. از این دستگاه علاوه بر ابزارآلات می‌توان جهت ضدعفونی هر وسیله‌ای مانند: تجهیزات الکترونیکی، تلفن، کامپیوتر، مبل، پارچه، لوازم بهداشتی و … استفاده نمود.

پس از اینکه وسیله مورد نظر خود را کاملا ضدعفونی کردید، می‌توانید با استفاده از دستگاه SANY AIR روی آن مواد ضدعفونی کننده هم اسپری نمایید. ضدعفونی با این دستگاه در محیط کار یا منزلتان خیال شما را از آلودگی‌ها و میکروب‌های موجود که ممکن است بر روی شخصی‌ترین و کاربردی‌ترین وسایلتان بنشیند، راحت می‌کند. شما می‌توانید به راحتی sanitizer خانگی موبایل را از بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر تهیه کنید.

این دستگاه به آسانی قابل استفاده است و عملکرد آن با نبولیزاسیون کاملا خشک همراه با ضدعفونی خواهد بود.

‏sanitizer اتوماتیک محیط با بهره‌گیری از تکنولوژی مه خشک

دستگاه sanitizer محیط دارای تکنولوژی مه خشک است که با چرخش 360 درجه‌ای خود تمام محیط و فضا را بدون ایجاد رطوبت و خیسی گندزدایی می‌کند. sanitizer اتوماتیک محیط در مکان‌های بسیار زیادی، از جمله رستوران‌ها، باشگاه‌های ورزشی، بیمارستان‌ها، سینماها، سالن‌های زیبایی، سالن‌های تئاتر و مکان‌های عمومی کاربرد این‌ چنینی دارد.

‏sanitizer اتوماتیک دست

یکی دیگر از دستگاه‌هایی که این روزها، خصوصا در شرایط اپیدمی کرونا کاربرد بیشتری پیدا کرده و در بسیاری از فروشگاه‌ها نیز موجود است، sanitizer اتوماتیک دست است. این دستگاه بر روی دیوار و میز قابل نصب است و می‌تواند باعث ۴۰ درصد صرفه‌جویی بیشتر در مصرف مواد گندزدا و ضدعفونی‌کننده شود.

از این دستگاه اتوماتیک که دارای سیستم هیدرولیک و پنوماتیک به طور هم‌زمان نیز هست، می‌توان در مکان‌های عمومی زیادی، مانند: سینماها، رستوران‌ها، باشگاه‌های ورزشی، پاساژ‌ها، بیمارستان‌ها، سالن‌های زیبایی و دیگر مکان‌هایی که نیاز به رعایت بهداشت ویژه‌ای دارند، استفاده کرد.

اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، باید به شما بگوییم که در حال گرفتن بهترین تصمیم هستید.

با دستگاه sanitizer، مزایا و انواع آن آشنا شدید. اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، باید به شما بگوییم که در حال گرفتن بهترین تصمیم هستید. شما می‌توانید این دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده حرفه‌ای را از معتبرترین فروشگاه‌های سراسر کشور تهیه کنید. امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه به شما کمک کنیم.

منبع +++

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *